�strigsgades Skole


14965

Ny bruger?
Brugernavn:

Adgangskode:

Autologind?

Glemt Logind?

Brug musen til at pege på ord eller billeder, hvor under der kan være gemt uddybende eller forklarende tekst.

Torø i Lillebælt


Øens ejer fra 1917-29, Harald Plum, var købmandssøn fra Assens og en vild mand, hvis forretningsimperiums endeligt var begyndelsen til de tre kolonier, Thorøgaard, Vesterborg og Skovhytten, der befinder sig på den lille ø i lillebælt.

Dette monumemt var tidligere placeret på øen, men er i nyere tid flyttet til "Brandts Klædefabrik", Odense, hvor det skulle være muligt at gense det.

spot

THORØDRENGE


Ny bog af Tony From Petersen

Udkommer 7. november 2009
148 sider - 150 kr.
ISBN: 978-87-89929-83-5
Læs videre på forlagets side

(Kilde: Orla Dreyer, der også har indscannet postkortet).


Mangen en Ø.S.er har gode minder fra koloniophold flere steder i landet, men ikke alle var lige glade for at blive "eksporteret" og selv om det blev indprentet alle hvor farligt det var at forsøge at flygte til fastlandet, var der alligevel nogen der kastede sig ud i projektet. Fra Gerhard Olsens arkiv Lignende situationer huskes fra ophold på Thorø - selv om det var noget uforståeligt at nogen følte det som en straf at være på ferie. Mere forsåeligt var måske tanken for de "svagbørn" der i vintertiden var på månedlange ophold og hvor den pædagogiske linie ikke havde samme fokus på børns meninger og følelser som i dag.

Download KKFs Thorø-reglement (23 sider PDF, 16MB).
Siderne kan helt eller delvis være forbeholdt registrerede brugere.

Registreringen er primært den enkelte brugers beskyttese mod utilsigtet eksponering på www, der i det lukkede forum er begrænset til den registrerede personkreds.

Ansøg om at blive bruger!Logo
Nogle sider ses bedst med 1024 pixels vinduesbredde.
© 2003, 2024- Webredaktionen Skolekammeraten
toroe er redigeret den 17.05.2017,
og er i alt hentet 72 gange af 43 brugere (2%).